Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu yararlanmaı ve faydaları, tarım ve dirimlik sahaında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki tetkikatın artmasıyla müşterek, potansiyeli elan da ortaya çıkacaktır.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi konstrüksiyonlır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin vadiı kapatılır.1,5 mahiye müddetç ahir ise mantarlar toplanmak kucakin hazırdır.
İstiridye mantarı yetirmek dâhilin tohumlar, çoklukla mantar yetiştirme kitleri veya özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğşeşlır. İşte girişim etap istiridye mantarı tohumlarını elbette ekileceğiniz:
İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve katkısızladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de afiyet açısından dikkate haysiyet özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı yetirmek istiyorsanız sizler muhtevain detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL beyninde başkalık göstermektedir.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this website block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
Hatta tohum şu demek oluyor ki misel tedarik firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize geçirmek dâhilin sıcak akarsu süresince kestirmece bir saat bekletin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoğunlukla 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. üste, zeminı karanlık bir yerde tutun.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi amelî olmakla müşterek arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile semere elde edebilirsiniz.
Ekolojik Tarım: İstiridye mantarları, örgensel atıkları görmek ve toprağın kalitesini tasarruf etmek yürekin kullanılmaktadır.
Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonrasında, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, eldiven kullanarak hijyenik bir zemin oluşturduğunuzdan emniyetli olun. Tahıllar ve misel pekçe karıştırılmalıdır.
İster evde uğraşı yalnızçlı gerek ticari lakinçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize bile mevrut sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından zirya sağlıklı kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Alelumum ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.